Ballon verstoppertje

Verstoppertje is een kinderspel dat iedereen wel kent. Het gaat er om dat je de andere kinderen gaat zoeken, zij zijn in de tijd dat je bent gaan tellen zichzelf gaan verstoppen. Maar er is een andere variant op gewoon verstoppertje mogelijk, namelijk ballonverstoppertje.
 
Ballonverstoppertje is een kinderspel dat zowel als binnenspel als buitenspel ingezet kan worden. Op een kinderfeestje is het spel eenvoudig in te zetten. De vader of de moeder (of de jarige) kan de ballon gaan verstoppen terwijl de andere kinderen de ogen dicht hebben. Als ze roept: “Kom maar”, dan mag iedereen de ballon gaan zoeken, diegene de ballon dan gevonden heeft:

  • Mag als eerste taart eten;
  • Mag als eerst een cadeau geven;
  • Mag een nieuw spel kiezen.

 
Er kunnen verschillende beloningen aan vast hangen. Dit maakt het zoeken een stuk plezieriger voor de kinderen, als zij maar weten wat de beloning is.
 
Tip: Als je ballonverstoppertje buiten gaat spelen is het belangrijk dat je hem niet op een plant legt met een doorn... dan is de ballon namelijk zo  gevonden! 
 


Benodigdheden

  • Ballonnen

Leeftijd

Dit kinderspelletje is geschikt voor kinderen van:
  • Minimum leeftijd: 3 jaar.

Aantal spelers

Dit spelletje kun je spelen met 2 tot 99 spelers.

Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor binnen


 

 

 

 

 Meer leuke spelletjes om met je vriendjes te spelen

Binnen spelletjes
Kinderspelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
Kinderspelletjes voor buiten

 Meer leuke spelletjes vind je op onze kinderfeestjes paginas. Daar hebben we ook veel leuke draaiboeken, bijvoorbeeld voor een voetbalfeestje, een piratenfeestje of een prinsessenfeestje.