Boomhutten bouwen

Boomhutten bouwen, een leuk kinderspel voor buiten. Kinderen hebben hier natuurlijk wel begeleiding bij nodig, maar als ze wat ouder zijn en de boomhut staat er dan kunnen zij hem zelfstandig natuurlijk steeds mooier gaan maken.
Het is belangrijk dat kinderen zich buiten alleen kunnen vermaken, als ze boomhut er eenmaal staat dan kunnen de kinderen kinderspelletjes gaan spelen in de boomhut.
 
Veiligheid
 
Kinderen die een boomhout willen maken kunnen dit het beste samen met de ouders doen. Dit is mede afhankelijk van de leeftijd. Kinderen van zes jaar kunnen samen met de ouders aan de slag gaan, zij kunnen dan bijvoorbeeld spijkers aangeven. Voorafgaand kan er samen een plan worden gemaakt hoe de boomhut er uit moet komen te zien.
 
Zelf een boomhut bouwen
 
Nu je op  het idee bent gebracht om een boomhut te bouwen, wil je natuurlijk ook weten wat je allemaal moet doen om je eigen boomhut te maken.

  • Het eerste waar je aan moet denken is waar gaat de boomhut gemaakt worden. Je moet er natuurlijk ook bij kunnen als je hem gaat maken, hiervoor zou je een trap kunnen gebruiken. Een boomhut hoeft natuurlijk niet groot te zijn om mooi te zijn. Ga daarom kijken met hoeveel personen je er in wilt kunnen en maak een passend ontwerp.
  • Het dak van de boomhut is belangrijk, je wilt natuurlijk niet nat worden. Ga daarom kijken welk hout er geschikt is om als dak te gebruiken voor je eigen boomhut.
  • Als je het echt goed wilt doen en van de natuur geniet, dan kun je het beste recycle materiaal gebruiken. Er zijn veel mensen die aan het verbouwen zijn en stukken hout of pallets over hebben, dit hout zou je dan voor je eigen boomhut kunnen gebruiken en het is nog goedkoop ook!
  • De boomkunt kan rusten op de boom, maar dit kan ook op palen, dit zorgt voor nog meer stevigheid. 

Veel plezier met het bouwen en kijk goed om je heen waar je aan tweedehands hout kunt komen! 


Benodigdheden

  • Hout
  • Hamer en spijkers
  • Kleden

Leeftijd

Dit kinderspelletje is geschikt voor kinderen van:
  • Minimum leeftijd: 6 jaar.

Aantal spelers

Dit spelletje kun je spelen met 2 tot 4 spelers.


Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor buiten

 

 

 

 

 Meer leuke spelletjes om met je vriendjes te spelen

Binnen spelletjes
Kinderspelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
Kinderspelletjes voor buiten

 Meer leuke spelletjes vind je op onze kinderfeestjes paginas. Daar hebben we ook veel leuke draaiboeken, bijvoorbeeld voor een voetbalfeestje, een piratenfeestje of een prinsessenfeestje.