Hier bak ik, hier bouw ik

Hier bak ik, hier bouw ik is een leuk kinderspel wat binnen uitgevoerd kan worden, op school of op een kinderfeestje. Het is wel belangrijk dat er voldoende kinderen zijn zodat er een kring gemaakt kan worden.
 
Een van de kinderen gaat in het midden staan. De andere kinderen vormen een kring om dit kindje heen en zorgen dat hij nergens doorheen kan. Ze kunnen elkaars handen vasthouden, de benen tegen elkaar zetten, het mag allemaal om het kindje maar tegen te houden.
 
 
Het kindje in het midden moet proberen door de kring heen te komen, dit is zijn doel. Hij zegt het volgende: 'Hier bak ik ... hier bouw ik ... en hier breek ik door!' Als hij een plek ziet waar hij door kan roept hij het nogmaals en probeert hij door de kring te komen, is het gelukt, dan heeft hij gewonnen en mag iemand anders in het midden gaan staan.
 


Benodigdheden

  • Geen bijzonderheden.

Leeftijd

Dit kinderspelletje is geschikt voor kinderen van:
  • Minimum leeftijd: 6 jaar.

Aantal spelers

Dit spelletje kun je spelen met 6 tot 99 spelers.

Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor binnen


 

 

 

 

 Meer leuke spelletjes om met je vriendjes te spelen

Binnen spelletjes
Kinderspelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
Kinderspelletjes voor buiten

 Meer leuke spelletjes vind je op onze kinderfeestjes paginas. Daar hebben we ook veel leuke draaiboeken, bijvoorbeeld voor een voetbalfeestje, een piratenfeestje of een prinsessenfeestje.