Hinkelen

Hinkelen is een leuk buitenspel waar de kinderen veel plezier mee zullen beleven. Het gaat er om dat de kinderen van de een naar de twee gaan en zo uiteindelijk bij de negen of tien uitkomen, net hoelang het hinkelpad wordt gemaakt. Je kunt zelf kiezen of dat je een hinkelpad gaat maken, dit kan dan met stoepkrijt gedaan worden. Er kan ook een hinkelpad met speciale verf worden gemaakt, het voordeel hiervan is dat het er niet af kan regenen.
 
Hoe werkt het spelletje hinkelen?
Als je wilt gaan hinkelen dan kun je dit doen als je alleen bent of als je met meerdere personen bent. Als je alleen bent heb je als voordeel dat je de hele tijd aan de beurt bent. Als je met veel kinderen bent moet je soms lang wachten, het ligt er aan hoe goed de anderen kunnen gooien.

  • Bij hinkelen gaat het er om dat je eerst een steentje of ander voorwerp op de 1 gooit;
  • Heb je raak gegooid, dan moet je de 1 overslaan met hinkelen, je gaat dan naar de twee, dan naar de drie totdat je bij de negen of tien bent en dan ga je weer terug. Als je dan op de twee staat raap je het steentje of voorwerp op en spring je over de 1 heen. Dan ben je weer bij  het begin. Omdat het goed is gelukt mag je nu de twee proberen, is deze raak, dan spring je op de 1, dan op de drie tot en met de negen of tien, dan ga je weer terug, vanuit de drie pak je het voorwerp bij de 2 op (let op, op 1 been) en dan spring je naar de 1. Je mag doorgooien totdat je mis hebt gegooid en dan is de ander aan de beurt.
  • Je hebt gewonnen als je als eerste bij de tien bent!

 
De eerste cijfers zijn vaak haalbaar om te gooien, maar de laatste zijn wat moeilijker, het kan daarom best lang duren voordat alle spelers het laatste cijfer hebben bereikt.
 


Benodigdheden

  • Een hinkelpad
  • Als je zelf een hinkelpad wilt maken kun je stoepkrijt gebruiken
  • Steentje of takje waar mee gegooid gaat worden

Leeftijd

Dit kinderspelletje is geschikt voor kinderen van:
  • Minimum leeftijd: 4 jaar.

Aantal spelers

Dit spelletje kun je spelen met 1 tot 99 spelers.


Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor buiten

 

 

 

 

 Meer leuke spelletjes om met je vriendjes te spelen

Binnen spelletjes
Kinderspelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
Kinderspelletjes voor buiten

 Meer leuke spelletjes vind je op onze kinderfeestjes paginas. Daar hebben we ook veel leuke draaiboeken, bijvoorbeeld voor een voetbalfeestje, een piratenfeestje of een prinsessenfeestje.