Schooltje spelen

Als het regent buiten willen de kinderen graag iets te doen hebben. Een leuk kinderspel voor binnen is dat schooltje spelen. Kinderen kunnen op deze manier hetgeen ze op school hebben geleerd aan elkaar overbrengen. Oudere kinderen kunnen de jongere kinderen bijvoorbeeld leren rekenen of schrijven. De kinderen leren met dit kinderspel veel van elkaar en ze leren ook om de beurt praten.
 
Vaak is het zo dat een persoon de meester of juffrouw is en de andere kinderen zijn dan ook echt kinderen. Ze moeten de hand opsteken als ze vragen willen stellen en moeten huiswerk maken in de klas. Je kunt op deze manier precies zien hoe dat de kinderen op school behandeld worden. De kinderen nemen de rol van leerkracht over en zullen ook op deze manier handelen.
 
Het schooltje spelen kan best een hele middag duren, de kinderen wisselen elkaar een beetje af in de rollen en kunnen hun creativiteit hierin kwijt.


Benodigdheden

  • Verkleedkleding;
  • Een ruimte waar de kinderen kunnen spelen;
  • Schoolbord;
  • Stoelen.

Leeftijd

Dit kinderspelletje is geschikt voor kinderen van:
  • Minimum leeftijd: 3 jaar.

Aantal spelers

Dit spelletje kun je spelen met 2 tot 99 spelers.

Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor binnen


 

 

 

 

 Meer leuke spelletjes om met je vriendjes te spelen

Binnen spelletjes
Kinderspelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
Kinderspelletjes voor buiten

 Meer leuke spelletjes vind je op onze kinderfeestjes paginas. Daar hebben we ook veel leuke draaiboeken, bijvoorbeeld voor een voetbalfeestje, een piratenfeestje of een prinsessenfeestje.