Tik tik wie ben ik

Als de kinderen buiten een spelletje gaan doen kan het zijn dat ze af moeten tellen. Er kan dan een aftelrijmpje worden gebruikt. Zeker op een kinderfeestje is het leuk om met zijn allen spelletjes te doen en dan kan een aftelrijmpje van groot belang zijn. Je hoeft dan niet iedere keer te kijken wie hem moet zijn met bijvoorbeeld tikkertje, maar je kunt de kinderen het nu zelf laten beslissen.  
 
Aftelrijmpjes kunnen voor binnen- en buitenspelletjes worden gebruikt. Een spel waarbij een aftelrijmpje veel wordt gebruikt is bijvoorbeeld “tik tik wie ben ik”. Bij dit spelletje mag een kindje op de rug gaan tikken van het andere kindje, dit kindje mag met een kraak stem of hele zware stem “tik tik wie ben ik zeggen”.
  
Maar dit gaat niet zomaar, eerst moet er iemand op de gang worden gestuurd, de andere kinderen blijven bij elkaar. Ze gaan het aftelrijmpje gebruiken:
lene miene mutte,
tien pond grutten,
tien pond kaas,
iene miene mutte is de baas.
 
De kinderen zetten elk een voet bij elkaar en een kindje gaat met de vinger de schoenen een voor een aanwijzen. In de tussentijd wordt ook het rijmpje opgezegd. Als het rijmpje dan stopt dan is diegene de baas en deze persoon mag dan bij de ander op de rug gaan tikken met een andere stem. Als het dan geraden is wie het is, dan mag diegene op de gang en mag iemand anders “tik tik wie ben ik zeggen”. Ook hierbij wordt het aftelrijmpje weer gebruikt.
 


Benodigdheden

  • Blinddoek

Leeftijd

Dit kinderspelletje is geschikt voor kinderen van:
  • Minimum leeftijd: 4 jaar.

Aantal spelers

Dit spelletje kun je spelen met 4 tot 99 spelers.

Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor binnen


 

 

 

 

 Meer leuke spelletjes om met je vriendjes te spelen

Binnen spelletjes
Kinderspelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
Kinderspelletjes voor buiten

 Meer leuke spelletjes vind je op onze kinderfeestjes paginas. Daar hebben we ook veel leuke draaiboeken, bijvoorbeeld voor een voetbalfeestje, een piratenfeestje of een prinsessenfeestje.