Vlaggetje veroveren

Vlaggetje veroveren, dit is een leuk kinderspel voor buiten. Er zijn verschillende buitenspellen te bedenken, maar vlaggetje veroveren is voor jong en oud leuk, hierbij staan plezier maken, goed opletten en actie zeker centraal.
 
Hoe werkt het spel? 
Het spelt werkt als volgt:

  • Als je het spel vlaggen verovertje wilt gaan spelen, dan is het goed om de regels te kennen. Het eerste wat je moet doen is het aantal mensen in twee groepen verdelen. Het zou prettig zijn als je aan iedere kant beide minimaal drie personen hebt, dan heb je  namelijk een persoon die de vlag kan veroveren en twee personen die op zoek kunnen gaan naar de vlag van de tegenstander.
  • Het is de bedoeling dat twee groepen zich gaan verspreiden in bijvoorbeeld het bos, het is goed om een gebied te kiezen dat de kinderen goed kennen zodat ze niet gaan verdwalen, of je spreekt een stuk of waar zij mogen komen en daar loop je eerst samen doorheen.
  • De groepen gaan ieder hun eigen vlag verstoppen (de een bijvoorbeeld een rode en de ander een blauwe vlag).
  • Als de vlaggen verstoppen zijn dan komen de groepen op een afgesproken plaats bij elkaar, dan wordt besproken wat er gaat gebeuren: De groepen mogen nu elkaars vlag gaan zoeken;
  • Let op! Het is altijd goed als iemand de vlag van de eigen groep in de gaten  gaat houden, maar denk er aan, niet te dicht in de buurt komen want de andere spelers kunnen je natuurlijk volgen;
  • Het buitenspel is afgelopen als iemand de vlag van de andere groep te pakken heeft.

 


Benodigdheden

  • Twee vlaggen

Leeftijd

Dit kinderspelletje is geschikt voor kinderen van:
  • Minimum leeftijd: 4 jaar.

Aantal spelers

Dit spelletje kun je spelen met 6 tot 99 spelers.


Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor buiten

 

 

 

 

 Meer leuke spelletjes om met je vriendjes te spelen

Binnen spelletjes
Kinderspelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
Kinderspelletjes voor buiten

 Meer leuke spelletjes vind je op onze kinderfeestjes paginas. Daar hebben we ook veel leuke draaiboeken, bijvoorbeeld voor een voetbalfeestje, een piratenfeestje of een prinsessenfeestje.