Voetje van de vloer

Voetje van de vloer is een kinderspelletjes dat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Het is een leuk kinderspel wat veel kinderen al wel kennen. Het gaat er om dat iemand rond gaat lopen als tikker, als diegene langs komt moet de ander de voeten van de vloer doen, raakt hij of zij met de voeten toch de grond? Dan mag de tikker deze persoon tikken en is hij of zij de tikker. Zoals de naam voetje van de vloer al zegt, mogen de voeten de vloer niet raken en als dit wel zo is dan kun je getikt worden.
 
 
De spelregels op een rijtje:
 
-          Er wordt afgesproken wie de tikker is en welke ruimte gebruikt wordt om te spelen;
-          De andere kinderen verspreiden zich door de ruimte;
-          Er wordt aangegeven hoelang kinderen op een bepaalde plaats mogen zitten, bijv. na tien seconde mag de tikker je tikken als je dan nog steeds op dezelfde plaats bent;
-          Er kan worden aangegeven dat de tikker niet mag wachten tot die tien seconden om zijn (om het wat moeilijker te maken);
-          Voeten op de grond betekent dat je getikt mag worden en dan dus de tikker moet zijn. De persoon die net de tikker was mag dan mee gaan doen en moet zijn voeten van de vloer houden.
 
Voetje van de vloer is een kinderspel dat zowel als spelletje voor binnen als voor buiten ingezet kan worden.
 


Benodigdheden

N.v.t.


Leeftijd

Dit kinderspelletje is geschikt voor kinderen van:
  • Minimum leeftijd: 4 jaar.

Aantal spelers

Dit spelletje kun je spelen met 3 tot 99 spelers.

Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor binnen
Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor buiten

 

 

 

 

 Meer leuke spelletjes om met je vriendjes te spelen

Binnen spelletjes
Kinderspelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
Kinderspelletjes voor buiten

 Meer leuke spelletjes vind je op onze kinderfeestjes paginas. Daar hebben we ook veel leuke draaiboeken, bijvoorbeeld voor een voetbalfeestje, een piratenfeestje of een prinsessenfeestje.