Waterballonnen gevecht

In de zomer is het weer de hoogste tijd voor een waterballonnen gevecht. Maar er zijn verschillende kinderspelletjes te bedenken als het over waterballonnen gaat. Er worden hier twee kinderspelletjes uitgelegd. Let op: Deze spelletjes zijn uitsluitend voor buiten!
 
Het eerste spel is overgooien met de waterballonnen, je gooit de waterballon hoog naar de ander, de ander moet hem vangen. Dan gooi je laag, etc. Het gaat om de afwisseling. Stel dat de waterballon niet gevangen wordt, dan springt hij misschien op de grond open en is de ander nat. Je kunt ook afspreken dat je rustig over gaat gooien, eens kijken hoelang de waterballon het dan vol gaat houden.
 
De tweede optie is het waterballonnen gevecht. Je kunt dan twee teams maken één tegen één of meerdere personen in een team is mogelijk. Je spreekt dan af dat je bijv. niet over een bepaalde lijn heen mag komen. Je mag de waterballonnen dan tegen je tegenstanders gaan gooien, maar let op ga als volgt te werk:

  • -          Maak per team een voorraad waterballonnen klaar en leg deze veilig weg;
  • -          Geef aan wanneer het gooien gaan starten;
  • -          Verdeel jezelf over het veld;
  • -          Zijn de waterballonnen bijna op? Spreek binnen je team VOORAF af wat je gaat doen, wie gaat zorgen voor nieuwe?

 
Een andere variant op het laatste spel is dat je wanneer je geraakt bent af bent en aan de kant moet zitten. Als een teamgenoot dat een waterballon vangt mag je er weer in. Op deze manier wordt het spel nog spannender en probeer jij de waterballonnen zeker te ontwijken!
 


Benodigdheden

  • Waterballonnen

Leeftijd

Dit kinderspelletje is geschikt voor kinderen van:
  • Minimum leeftijd: 4 jaar.

Aantal spelers

Dit spelletje kun je spelen met 2 tot 99 spelers.


Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor buiten

 

 

 

 

 Meer leuke spelletjes om met je vriendjes te spelen

Binnen spelletjes
Kinderspelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
Kinderspelletjes voor buiten

 Meer leuke spelletjes vind je op onze kinderfeestjes paginas. Daar hebben we ook veel leuke draaiboeken, bijvoorbeeld voor een voetbalfeestje, een piratenfeestje of een prinsessenfeestje.