Wc tikkertje

Wc tikkertje is een spel voor buiten. Je hebt namelijk wat ruimte nodig als je getikt bent. Als je getikt bent moet je namelijk als een wc gaat zitten. Je gaat in de ‘poep’ houding zitten en steekt je arm vooruit. Waarom dit is wordt zo uitgelegd.
 
 
Er kunnen zoveel kinderen mee doen als je maar wilt. Het gaat er om dat de tikker probeert alle kinderen te tikken, zodat alle kinderen als een wc er bij blijven zitten. Als dit zo is dan heeft de tikker gewonnen, maar let op. De andere kinderen die nog getikt moeten worden, mogen de getikte kinderen vrij spelen. Dit wil zeggen dat als zij de wc naar benen duwen (dus de arm naar beneden duwen) dan zijn ze vrij. Ze zijn dan geen wc meer en mogen weer mee rond gaan rennen.
 
Het is voor de tikker moeilijk om alle kinderen te tikken zonder dat er een aantal bevrijd gaan worden. Er kan daarom ook worden gekozen voor twee tikkers.
 
Voor de moeilijkheid kan er ook worden gekozen voor een andere manier van bevrijden voor de getikte personen. Er kan worden gezegd dat ze onder de benen door moeten kruipen, dit kost weer wat meer tijd.
 
 


Benodigdheden

N.v.t.


Leeftijd

Dit kinderspelletje is geschikt voor kinderen van:
  • Minimum leeftijd: 4 jaar.

Aantal spelers

Dit spelletje kun je spelen met 2 tot 99 spelers.


Kijk hier voor meer Kinderspelletjes voor buiten

 

 

 

 

 Meer leuke spelletjes om met je vriendjes te spelen

Binnen spelletjes
Kinderspelletjes voor binnen
spelletjes voor buiten
Kinderspelletjes voor buiten

 Meer leuke spelletjes vind je op onze kinderfeestjes paginas. Daar hebben we ook veel leuke draaiboeken, bijvoorbeeld voor een voetbalfeestje, een piratenfeestje of een prinsessenfeestje.